Din lokale tømrer- & snedkermester på Sydfyn – Tlf. 42 42 66 66

Skimmelsvamp bekæmpelse

Hvis du har konstateret skimmelsvamp eller blot har en mistanke om at det er tilstede i din bolig, så kan Sydfyns Byggefirma hjælpe med alt fra test af dit hjem, råd og vejledning om forbyggelse og bekæmpelse af selve problemet i din bolig.

Du kan kontakte os på telefon 42 42 66 66 eller via formularen til højre, for en helt uforpligtende snak om dit problem.

Vi har en mere dybdegående artikel om skimmelsvamp generelt, som kan læses ved at klikke her.

Sydfyns Byggefirma kan hjælpe dig med at finde ud af om der findes skimmelsvamp i dit hjem

Er der mistanke om skimmel på en overflade kan vi konstatere om det er skimmelsvamp ved en speciel test-vatpind som giver resultat i løbet af 1-5 minutter.

Er det et mindre afgrænset område kan du selv fjerne skimmelsvampen med f.eks. Rodalon, men hvad der er vigtigere er at du også får fjernet årsagen til skimmelsvampens opståen. Dette kan være at du lufter ud for lidt, at du har for lidt varme i rummet (min 18 gr.) og i den forbindelse har møbler for tæt på kolde ydervægge, at du tørrer tøj indendørs (forbudt!), også på badeværelset medmindre du har en kraftig udsugning.

Er det et generelt problem, dvs at du kan fornemme/lugte en duft af skimmel i hele huset/lejligheden anbefaler vi at der laves en luft-test med en petriskål som bestilles hos os og vi indsender til laboratoriet, som herefter laver en rapport, der viser mængde og typer af skimmel i indeluften. Dette kan også fortælle hvilke miljøer de fundne skimmelsvampe foretrækker, om de evt. er skjult i konstruktioner.

Har du heldbredsmæssige problemer, som kan skyldes skimmel, heraf luftbårne toxiner, husstøvmider, vil en koldtåge-behandling kunne fjerne de umiddelbare gener.

For at fjerne de umiddelbare gener som skimmel, vira, bakterier, husstøvmider, sølvfisk, edderkopper mv. har vi effektive værktøjer som kan fjerne disse gener ved en koldtåge-behandling, som ikke er skadelig for mennesker eller kæledyr.

Har du en kælder med en lidt sur kælder-lugt kan en koldtåge behandling reducere lugten væsentligt.

Bekæmpelse af skimmelsvamp med koldtåge-behandling

En koldtåge behandling foregår ved at en af vores medarbejdere kommer ud i din bolig og bruger et tågeapparat til at sprede produktet Biocid UTD, som effektivt fjerner 99.999% af alle bakterier, vira, svampe og sporer.

Det tager typisk 5-10 min per rum og da Biocid UTD ikke er skadeligt for dyr eller mennesker, vil i kunne bruge rummet igen inden for kort tid efter behandling.

 

Det skal i selv gøre før behandling:

  1. Støv af, støvsug og rengør snavsede overflader.
  2. Flyt møbler 10 cm ud fra væg.
  3. Emner der ikke ønskes belagt med koldtåge skal overdækkes/flyttes uden for rummet. (Planter, malerier mv.)
  4. Brandalarmer deaktiveres.
  5. Sluk for ventilationsanlæg.
  6. Luk døre og vinduer
  7. Behandlingen tager få minutter pr. rum. Koldtågen virker herefter i ca 45 minutter hvorefter der udluftes grundigt og overflader til fødevarer aftørres.

Husk at en koldtåge-behandling ikke fjerner årsagen til skimmelsvamp. Det er et effektivt middel til at fjerne skimmel, sporer, allergener og bakterier, men årsagen skal være væk for at det ikke kommer tilbage senere hen.

Kontakt os på 42 42 66 66 for at bestille en koldtåge-behandling, eller bare for helt uforpligtende rådgivning og hjælp til alt om skimmelsvamp og andre problemer du kunne have med dit hjem.